Látogató számláló

0
0
0
1
5
4
2

TOP termékek

Naptár

2021. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírek

2021.01.14 15:41
Kit érint a legújabb változás? Mindenkit, aki a kötelező jótállás alá eső terméket értékesít. Ezek listáját a cikk végén letölthető PDF és a 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet 2021. január 1. napjától hatályos állapotának melléklete tartalmazza. Érdemes azonban azoknak is módosítani a webshopon lévő tájékoztatókat, akik nem forgalmaznak jótállás köteles terméket, mert a tapasztalat szerint a fogyasztóvédelmi ellenőrzések során általánosságban megkövetelik a jótállásra vonatkozó tájékoztatás meglétét ezekben a webshopokban is, mivel a 45/2014 kormányrendelet ezt előírja. Mik a főbb változások? A termék árától függően sávos lett a jótállási idő (1-2-3 év) E-jótállási jegy is kiállítható Pontosított javítási határidők A fogyasztó dönt, hova fordul javításért A csomagolás megőrzése nem kötelező jótállás érvényesítéséhez Pontosan meghatározzák a szakvélemény kötelező tartalmi elemeit Forrás: https://unas.hu/blog/jogszabalyi-valtozasok-2021-tol?_ga=2.102442689.1707404233.1610631606-1629232132.1610467253
2020.12.31 4:17
Az év utolsó napján,ha leszáll az éj szívünk egyet dobban valami véget ér.

Ahogy búcsúzunk úgy köszöntünk is egyben,mindenkire áldás szálljon az újesztendőben.

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Webáruházunk feltöltés alatt!!!

Csontos László: Bükki bujdosók PDF

Csontos László: Bükki bujdosók  PDF

Csontos László: Bükki bujdosók PDF

Buda török alóli felszabadítása utáni időkben sokan úgy érezték, hogy kiverték az egyik megszállót, de jött helyette másik.
Thököly csalódott serege is szétesett, sok katona bolyongott a hegyekben, mocsarakban.
Róluk, a közállapotokról szól Csontos László Bükki bujdosók című kisregénye.
Aki szereti a Tenkes kapitányát ezt is fogja!
Bővebben
Raktáron :  49 db
1 000 Ft
Részletek
„.A valós történelmi hátterű kisregények iránt érdeklődők fi gyelmébe ajánlom a most napvilágot látott írását is, amely kis romantikával is fűszerezett”… „A hét fős lovas csapat élén találkozunk Ábrányi Pállal, a kisregény kackiás (tetszetős), magyar bajuszos főhősével, az ugyancsak Th ököly alatt katonáskodó hajdú káplárral (tizedessel). Közös elhivatottságuk, céljuk: a labancok (az osztrák császári katonák), vagy ahogy gunyorosan ők nevezik, a loboncok folyamatos nyugtalanítása, hogy ne érezzék otthon magukat a vidéken. A kalandos események elvezetnek bennünket, olvasókat a Bükk szebbnél-szebb helyeire: Lófő-tisztás, Király-kút forrás, Csanyik, Királyasztal, Forrásvölgy, Diósgyőr-Eger útja, Haller úr Diósgyőri vára, sőt Szentlélek, ahol László testvér, a remete él, vagy a Szinva és a Garadna patakok összefolyásánál kelepelő vízimalom, ahol a főhős kedvese, a molnár leánya, Piroska lakik. A történelmi kisregények kedvelőinek felhőtlen boldogságot jelent, ha az események folyamán korabeli, autentikus kifejezéseket, szavakat fedezhet fel. A szerző igazán elkényeztet bennünket.”

Dr. Rémiás Tibor Történész, muzeológus, Jósika András Múzeum igazgatója.

Egy kis szövegrészlet a regényből. „A két katona kényelmesen mellételepedett a fűbe, és a szervétából kivettek egy kis elemózsiát. Csendben ettek, hiszen magyar ember evés közben nem beszél. Aztán Miska úgy gondolta, itt az ideje válaszolni.

– Thököly katonái lennénk, de ki tudja merre jár már a vezér, mi meg itt ragadtunk Borsod vármegyében.
Bevettük magunkat az erdőbe. A diósgyőri várban és Miskolcon vannak labancok?

– Rozzant juhakol ez már, nem félelmetes erőd. Lakni is alig lehet benne. A tető jórészt leégett, a fal beomlott.
A Haller uraság él benne a cselédeivel, meg egy kisebb őrség. De nem is kell több, hiszen Egert már bevették a császáriak,
Thököly meg, nehogy sértésnek vegyék öcsémuramék, de elfutott. Nincs szükség már a várra.
Az előző tél óta Miskolcon járt a kuruc, a török, most meg a labanc az úr.

– Ami igaz, az igaz, bátyámuram, mi is gazdátlan bujdosók vagyunk, akik egyik napról a másikra élünk az erdőben.
De, ha már meghívott minket szalonnázni, akkor hadd kínáljam viszont egy icce borocskával – szólt Miska, s átnyújtotta csikóbőrös kulacsát.
A kondás tisztességgel meghúzta…

– Jóféle bor ez, Tokaj vesszei szoktak ilyen fenséges nektárt csepegtetni, mihez hozzánk hasonló szegény jobbágy ritkán jut – mondta elégedetten.
A szája szélét kezével megtörölve befejezte az evést.

– Aztán merre tovább? – Azt mi se tudjuk. Thököly uram táborába mennénk, de minden irányban labancba ütköztünk, így aztán egyelőre maradunk.
Bár mióta a kontyos vereséget szenvedett Bécs alatt, urunk csak fut, meg mi is.
Munkács is elveszett, nincs már remény – kesergett.

A bujdosók – a szíves vendéglátást megköszönve – hamarosan szedelőzködtek.
Miska a kiürült kulacsot durva vászonzsákjába tette, majd a csomagot hátára vette.”
Adatok
Cikkszám
585878
Kiegészítő termékek