Az őszülés akkor kezdődik el, amikor a hajhagymákban és szőrtüszőkben már kritikus szint alá csökken a kataláz enzim szintje, ekkor az nem képes maradéktalanul lebontani a hidrogén-peroxidot, amely így természetes úton felgyűlik a hajszálakban így roncsolva a természetes színtesteket.
A kataláz enzim pótlásával az egyensúly visszaállítható és a hajhagymák melanin termelése újra beindulhat.
A kataláz antioxidáns tulajdonságával nem csak a hajunk lehet dúsabb és fényesebb, hanem a közérzetünkre is jótékonyan hathat.
A kataláz enzim mellett olyan értékes összetevők vannak, mint a köles por, L-lisztin, és L-metionin, melyek hozzájárulhatnak az egészséges fejbőrhöz és az élettel teli hajhoz.
Kataláz enzim: Ez az enzim a felelős a hajszálakban természetes úton felgyűlő hidrogén-peroxid lebontásáért.
Ha nincs elég kataláz, a hidrogén-peroxid nem tud lebomlani, és kifejti fehérítő hatását a hajszálakban.
A hidrogén-peroxid fontos része szervezetünknek, mivel nélküle semmilyen fiziológiai, biológiai vagy energiafolyamat sem tudna lezajlani.
Köles por: A kölesben lévő kovasav, vas és magnézium nemcsak a csontok karbantartása miatt fontos, hanem a bőr,
a haj és a köröm folyamatos megújulása és rugalmasságának megtartása érdekében is.
B10-vitamin (PABA): Hozzájárulhat bőr és a haj egészségéhez, hidratációjához
Cink (szerves kötésű Cink-citrátból): A szerves kötésű cink optimálisabban hasznosul szervezetünkben, így hozzájárulva a haj egészségéhez.
B5-vitamin (Pantoténsav): Fontos szerepet játszhat a haj növekedésében, pigmentálódásában.
L-cisztin: Elősegítheti a hajszálak újraképződését.
L-metionin: Fontos szerepet játszhat a kreatinképződésben, amely a hajszálak és a köröm szaruvegyületének alapja.
B7-vitamin (Biotin): Hozzájárulhat a bőr és a körmök egészséges állapotának fenntartásához, gyorsítja a hajnövekedést, illetve a kopaszodás és az őszülés lassításában is segítséget nyújthat.